Glaszetter in Bergen op Zoom gezocht?

24/7 spoedservice | Binnen 30 min. aanwezig | Scherpe prijzen!

Bel: 085 500 1315


Nu bereikbaar.


Glaszetter Bergen op Zoom

Voor het plaatsen, repareren en vervangen van glas schakel je een glaszetter uit Bergen op Zoom in! Deze geeft jou een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je de juiste glassoort kiest. Bovendien ben je met de hulp van een vakman verzekerd van garantie op glas én montage. Op zoek naar een glaszettersbedrijf in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte toegestuurd.

Benieuwd wat een glaszetter voor jou kan betekenen? Op deze pagina lees je meer over de belangrijkste werkzaamheden van een glazenzetter. Ook vind je hier informatie over de mogelijkheden bij het vervangen van glas en krijg je een indicatie van de kosten. Tot slot lees je hoe je de kosten zoveel mogelijk beperkt!

24/7 glasservice

Bel naar 085 500 1315 voor direct contact met een glaszetter, 24 uur per dag bereikbaar!

Gratis offerte!

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis een scherp geprijsde offerte. Zonder verplichting!

Ervaren glaszetters!

Kom in contact met een ervaren glaszetter in je eigen regio voor het plaatsen en vervangen van glas.


Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter heeft verschillende taken, van het adviseren over verschillende glassoorten, glasreparaties en het plaatsen en vervangen van glas.

Bovendien kun je in geval van spoed gebruik maken van een 24-uurs glasservice: een glaszetter staat dan zo snel mogelijk bij jou op de stoep! Vraag gratis een offerte aan!

Glasschade? 24-uurs glasservice voor het repareren van glas

Een ongeluk zit in een klein hoekje dus glasschade kan iedereen overkomen. Voor direct contact met een glaszetter in Bergen op Zoom bel je naar 085 500 1315. In geval van spoed komt de glazenzetter direct naar je toe om de schade te herstellen. Dit is belangrijk, omdat glasschade de kans op vandalisme vergroot, de isolatie vermindert en zorgt voor een hogere kans op inbraak.

Wat te doen bij glasschade?

Je belt zo snel mogelijk een glaszetter, zodat die onderweg is. Je kunt nu foto’s van de schade maken: soms heeft de verzekering beelden nodig om de schade te kunnen vergoeden. Zorg ervoor dat er geen mensen of dieren zijn die zich kunnen verwonden aan de scherven. Ruim ze alvast op of houd ze uit de buurt totdat de glaszetter is gearriveerd.

Bel: 085 500 1315

Nu bereikbaar.


Glaszetter Bergen op Zoom

Glas plaatsen

Eén van de belangrijkste taken van een glaszetter is glas plaatsen in Bergen op Zoom. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende glassoorten: van isolatieglas naar veiligheidsglas en glas-in-lood. Als je een vakman inhuurt, dan krijg je een persoonlijk advies: zo weet je zeker dat je de juiste glassoort kiest. Op dit moment is HR++ isolatieglas de meest standaard glassoort. Deze wordt ook standaard geleverd met nieuwe kozijnen. Het voordeel van deze glassoort is dat het uitstekend isoleert. Ten opzichte van enkel glas bespaar je al snel tot wel honderden euro’s per jaar!

Wanneer je glas laat plaatsen door een vakman krijg je garantie op glas en montage. Mocht er onverhoopt schade ontstaan door een fout bij de plaatsing, dan wordt dit kosteloos hersteld. Zou je zelf je beglazing monteren, dan vervalt deze garantie.

Glas vervangen

Een andere taak waarvoor je een vakman kunt inhuren, is glas vervangen in Bergen op Zoom.

Er zijn verschillende redenen om je glas te vervangen:

 • Je wilt de isolatie verhogen.
 • Je wilt de inbraakveiligheid vergroten.
 • Om de waarde van je woning te verhogen.
 • Om te besparen op de energierekening.

Het vervangen van glas is niet een taak die je eenvoudig zelf kunt doen. De glasplaten zijn erg zwaar en de randen erg scherp. Zelfs met handschoenen is de kans op verwondingen groot: schakel hiervoor dus zeker een vakman in.

Glas repareren

Glasschade is enorm vervelend maar helaas kan het iedereen overkomen. Misschien trapt het buurmeisje een bal door je raam of kom je na een avondje stappen thuis tot een poging tot inbraak. Voor het repareren van glas schakel je het beste direct een glaszetter in. Als je belt naar 085 500 1315 komt de vakman zo snel mogelijk naar je toe, ook in de avonden en weekenden.

De glasreparatie in Bergen op Zoom bestaat in de meeste gevallen uit het vervangen van de gebroken ruit. De vakman verwijdert het raam en plaatst direct een nieuwe ruit. Als het benodigde raam niet op voorraad is, dan zorgt hij voor een noodoplossing, door een andere glasplaat over de gebroken ruit heen te lijmen. Zo hoef je nooit te gaan slapen met een gat in je raam!

Wat kost een glaszetter in Bergen op Zoom?

De kosten van een glaszetter liggen rond de €35,- tot €45,- per uur of rond de €45,- tot €75,- per m². Houd er rekening mee dat de kosten voor het vervangen van je raam afhankelijk zijn van de glassoort die je kiest.

Ook kan het uurtarief van de glaszetter verschillen. Vaak betaal je een lagere prijs voor een grote klus. De kosten per raam zullen dus lager uitvallen als je alle ramen in één keer laat vervangen in plaats van één voor één.

Uurtarief glaszetter in Bergen op Zoom 2024

Per uur of per m² Gemiddelde prijzen*
Per uur €35,- tot €45,-
Per m² €45,- tot €75,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan voor een exacte prijsindicatie.

Benieuwd naar de prijzen van een glaszetter bij grote projecten? In de tabel hieronder vind je de prijzen voor het vervangen van de beglazing bij verschillende type woningen. Een gemiddeld appartement heeft een totaal raamoppervlak van 15 m². De totale kosten liggen in dat geval rond de €1.800,- tot €2.200,-. Hierbij wordt er wel uitgegaan van HR++ beglazing. Kies je voor ander glas, dan kunnen de prijzen variëren.

Bij een tussenwoning met een raamoppervlak van 20 m² betaal je gemiddeld €2.500,- tot €2.800,- en bij een vrijstaande woning met een totaal raamoppervlak van 50 m² lopen de prijzen op tot gemiddeld €6.500,- tot €7.000,-.

Kosten glaszetter bij verschillende projecten

Woningtype Raamoppervlak in m² Gemiddelde prijzen*
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,-
Hoekwoning 30 m³ €3.500,- tot €4.000,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wil je een exacte prijsindicatie ontvangen? Vraag een gratis offerte aan!


Glaszetter uit Bergen op Zoom nodig?

Vraag snel een gratis glaszetter offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!
Gratis offerte ontvangen!


Welke factoren hebben invloed op de glaszetter kosten?

Hoeveel glaszetten in Bergen op Zoom kost hangt af van een aantal belangrijke factoren. Hierdoor kunnen de kosten per situatie enorm verschillen. Een paar belangrijke factoren zijn de glassoort die je kiest, het totale raamoppervlak dat vervangen wordt en natuurlijk het uurtarief van de vakman.

Hieronder gaan we dieper in op de factoren die invloed hebben op de totaalprijs. Wil jij een glasbedrijf inhuren? Vraag snel een gratis offerte aan!

Soort glas

De materiaalkosten bepalen 45% van het totaalbedrag. Dat houdt in dat de keuze voor het glas een grote invloed heeft op de uiteindelijke kosten.

Kies niet zomaar de goedkoopste glassoort!

Enkel- en standaard dubbel glas zijn in veel gevallen de goedkoopste optie. Maar door de slechtere isolatie, ben je duurder uit in energiekosten. Isolatieglas heeft een veel beter rendement, waardoor deze op de lange termijn een stuk goedkoper is. De prijzen van glas lopen uiteen van €65,- per m² tot €120,- per m². Twijfel je over de glassoort met de beste prijs, dan kan een glaszetter uit Bergen op Zoom je een persoonlijk advies geven.

De oppervlakte van het project

Het totale oppervlak heeft ook een grote invloed. Allereerst geldt natuurlijk: hoe groter het oppervlak, des te groter de kosten. Maar daar staat tegenover dat een glazenzetter in Bergen op Zoom vaak een kwantumkorting aanbiedt. Dit houdt in dat de prijs per vierkante meter daalt, naarmate je een groter raamoppervlak laat vervangen.

Uiteindelijk ben je dus per raam goedkoper uit als je alle ramen in één keer laat vervangen dan wanneer je besluit om de ramen één voor één te laten vervangen.

Glasschade? Maak gebruik van de 24/7 spoedservice!

Bel en kom direct in contact met een glaszetter bij jou in de buurt!

Uurtarief van de glaszetter

Het uurtarief van de glaszetter speelt een grote rol op de totaalprijs. Ongeveer 50% van het totaalbedrag wordt namelijk bepaald door de arbeidskosten. Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €35,- tot €45,-. De mate van ervaring heeft een invloed op het uurtarief, maar ook de locatie en de tijd van het jaar. De kosten kunnen dus verschillen: door een offerte aan te vragen ontvang je snel een exacte prijsindicatie.

Locatie

Welke ramen je laat vervangen en de locatie hiervan heeft ook invloed op de kosten. Op de begane grond is in de meeste gevallen een stuk goedkoper. Dat komt omdat deze ramen eenvoudig te bereiken zijn. Voor het vervangen van ramen op de eerste, tweede of zelfs een hogere verdieping is vaak extra materiaal nodig, zoals een steiger. De huur van de steiger zorgt ervoor dat de prijzen oplopen.

Extra opties

In sommige gevallen betaal je ook voor mogelijke extra opties. Bij het vervangen van je raam controleert de glaszetter uit Bergen op Zoom ook of je kozijnen aan vervanging toe zijn. In dat geval lopen de kosten uiteraard hoger op. Soms heb je nieuwe kozijnen nodig omdat dubbel glas bijvoorbeeld te breed is voor je oude kozijnen. Houd hier dus rekening mee!

Schakel je met spoed een vakman in, bijvoorbeeld bij glasschade? In dat geval moet je rekening houden met een spoedtoeslag. Je bent voor het vervangen van glas dan duurder uit dan wanneer je een vakman op een doordeweekse dag inhuurt.

Welke soorten dubbelglas zijn er?

Steeds meer mensen laten dubbel glas plaatsen in Bergen op Zoom. Dit heeft een paar grote voordelen, maar het grootste voordeel is de betere isolatie. Hierdoor bespaar je jaarlijks op de energiekosten en verdien je de investering uiteindelijk weer terug. Er zijn verschillende soorten dubbel glas om uit te kiezen. Het is belangrijk om niet alleen te letten op de prijs, maar ook op de isolatiewaarde en de besparing die je hiermee doet.

Je hebt onder meer de keuze uit:

 • Standaard dubbel glas: dit is een dubbele glasplaat, waarbij de spouw gevuld is met stilstaande lucht. Hoewel dit de goedkoopste optie is, ligt de U-waarde rond de 2,8 W/m²K. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie. Jaarlijks bespaar je hiermee tot €115,- ten opzichte van enkel glas. De kosten liggen rond de €65,- per m².
 • HR-glas: dit is hoogrendementsglas. Het is een dubbele glasplaat gevuld met stilstaande lucht en op één glasplaat is een warmte reflecterende coating aangebracht. De isolatiewaarde is al iets beter, rond de 1,9 W/m²K, wat zorgt voor een besparing van €120,- per jaar ten opzichte van enkel glas. De prijs ligt rond de €70,- per m².
 • HR+-glas: deze beglazing heeft op beide glasbladen een warmtewerende coating aangebracht, wat zorgt voor een betere isolatie. De isolatiewaarde is ongeveer 1,6 W/m²K wat zorgt voor een jaarlijkse besparing van gemiddeld €125,-. De kosten beginnen rond de €75,- per m².
 • HR++-glas: dit is e meest standaard glassoort. Naast de warmtewerende coating bevat HR++ beglazing ook een edelgas in de spouw, wat zorgt voor een hogere mate van isolatie. De isolatiewaarde is ongeveer 1,2 W/m²K en dit bespaart tot €130,- per jaar ten opzichte van enkel glas. De kosten liggen rond de €80,- per m².
 • HR+++-glas: tot slot heb je triple glas. Dit is een driedubbele glasplaat. Door de extra spouw en het gebruik van edelgas in de spouw zorgt dit voor een uitstekende isolatie. De U-waarde ligt rond de 0,9 W/m²K. Dit zorgt voor een besparing van maar liefst €170,- per m². De prijs is relatief hoog, rond de €120,- per m². Bovendien is het vaak nodig om ook de kozijnen te vervangen, omdat standaard kozijnen niet breed genoeg zijn. Hierdoor is het niet zomaar de beste keuze.

Prijzen dubbel glas in Bergen op Zoom 2024

Type Gemiddelde prijs per m²* U-waarde
Standaard dubbel glas €65,- 2,8 W/m²K
HR-glas €70,- 1,9 W/m²K
HR+-glas €75,- 1,6 W/m²K
HR++-glas €80,- 1,2 W/m²K
HR+++-glas (triple glas) €120,- 0,9 W/m²K

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief montagekosten. Voor een exacte prijsindicatie, vraag een gratis offerte aan!


Goedkope glaszetter in Bergen op Zoom gezocht?

Vind snel een ervaren en betaalbare glazenzetter in jouw regio!
Gratis offerte ontvangen!


Andere glassoorten

Natuurlijk heb je bij glaszetten in Bergen op Zoom de keuze uit nog meer verschillende glassoorten. Zo is veiligheidsglas populair als interieurglas, bij de voordeur en in een schuifpui of openslaande tuindeuren. Veiligheidsglas werkt op twee verschillende manieren: allereerst vergroot het de inbraak veiligheid omdat het niet of nauwelijks kapot te slaan is. Daarnaast zorgt het ook voor een hogere mate van veiligheid: er komen geen scherven vrij waar kinderen of dieren zich aan kunnen verwonden.

Je hebt onder meer de keuze uit:

 • Gelaagd glas
 • Gehard glas
 • Draadglas
 • Brandwerend glas
 • Interieurglas
 • Spiegelglas
 • Glas in lood

Glaszetter Bergen op Zoom

Goedkope glaszetter: een goed idee?

Er wordt nog vaak gedacht dat goedkoop duurkoop is. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn! Zelfs met de hulp van een goedkope glaszetter kun je profiteren van hoogstaande kwaliteit. Het kan zijn dat je te maken hebt met een beginnend glazenzetter waardoor het uurtarief lager ligt. Bovendien zijn zzp’ers vaak een stuk goedkoper dan een groot glaszettersbedrijf.

Het is geen goed idee om een zwartwerkende glaszetter in te schakelen. Je hebt geen garanties dat de klus succesvol wordt afgerond en krijgt bovendien geen enkele garantie. Ben je op zoek naar een goedkope glaszetter, vraag dan snel een gratis offerte aan!

Voordelen van een glaszetter ten opzichte van zelf glas plaatsen

Kan ik zelf glaszetten in Bergen op Zoom? Wij raden altijd aan om hiervoor een vakman in te schakelen. Het vervangen van glas is een klus die correct uitgevoerd moet worden, omdat er anders grote problemen kunnen ontstaan. De beglazing kan gaan barsten en de isolatie is slechter.

Hieronder leggen we uit waarom het slim is om het zetten van glas in Bergen op Zoom uit te besteden aan een vakman. Heb je hulp nodig bij het vinden van een glaszetter: vraag dan gratis een offerte aan!

Een glaszetter geeft garantie

Een groot voordeel van glas laten zetten door een vakman, is dat je profiteert van garantie op glas en montage. Mocht er dus onverhoopt toch schade ontstaan, dan wordt dit kosteloos hersteld. De garantietermijn verschilt per bedrijf, maar gemiddeld kun je rekening houden met een garantie tot wel 15 jaar!

De kwaliteit van een vakman

Als je jouw nieuwe glas laat zetten door een ervaren vakman, profiteer je bovendien van uitstekende kwaliteit. Je weet zeker dat je ramen zorgen voor de beste isolatie en de hoogste mate van inbraakveiligheid. Ook ontstaan er geen beschadigingen aan het kozijn tijdens het plaatsen en krijg je zelf een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende glassoorten.

Je hoeft zelf niets te doen

Glas laten plaatsen is dus beter voor de kwaliteit ervan. Daarnaast is het ook fijn dat je zelf niks hoeft te doen. In sommige gevallen hoef je zelfs niet eens thuis te zijn! De beglazing is in een handomdraai geplaatst en voor je het doorhebt profiteer je van een betere isolatie.

Kom snel in contact met een glazenzetter in Bergen op Zoom!

Bel voor direct contact en profiteer van scherpe prijzen!

Is een subsidie mogelijk bij dubbel glas?

Goed nieuws: als jij dubbel glas laat plaatsen in Bergen op Zoom, kom je mogelijk in aanmerking voor een mooie subsidie! Er zijn verschillende mogelijkheden om een vergoeding aan te vragen, je vindt op rijksoverheid.nl een mooi overzicht van alle mogelijkheden.

Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van isolatieglas gebruiken als één van de twee energiebesparende maatregelen die je nodig hebt om de ISDE aan te vragen. Wel is het belangrijk dat je hiervoor investeert in minimaal 10 m² aan isolatieglas en dat je kiest voor een glassoort met een minimale isolatiewaarde van 1,2 W/m²K. Meer hierover lees je op rvo.nl.

Een andere optie is een plaatselijke subsidie. Op verbeterjehuis.nl vind je eventuele plaatselijke subsidies in jouw regio.

Glas op maat in Bergen op Zoom

Een voordeel van het inschakelen van een glashandel, is dat je glas op maat in Bergen op Zoom kunt plaatsen. Dit houdt in dat de glasplaat voor jouw kozijnen worden gemaakt. Je kunt een vakman inhuren om de kozijnen goed op te meten: zo weet je zeker dat er geen meetfouten gemaakt worden. Doordat glas op maat een optie is, kun je ook ramen vinden voor afwijkende kozijnen. Bijvoorbeeld ronde raamkozijnen of hele brede of juist smalle ramen.


Recente aangevragen:


Bespaartips: zo bespaar je op de kosten van glaszetters in Bergen op Zoom

Wil je besparen op de kosten van een glaszetter? Dat is zeker mogelijk. Hieronder geven we je een paar handige tips om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wil je verzekerd zijn van een scherpe prijs? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Kies voor een glaszetter in de buurt

Het is altijd slim om te kiezen voor een glaszetter in Bergen op Zoom. Door te kiezen voor een vakman in je eigen regio, bespaar je op de voorrijkosten. De voorrijkosten worden vaak bepaald door de afstand tussen de glashandel en je huis. Hoe kleiner deze afstand, des te lager de kosten!

Profiteer van een verlaagd btw-tarief

Wanneer je isolatieglas laat plaatsen en je huis is minimaal twee jaar oud, dan profiteer je van het verlaagde btw-tarief van 9%. Het verlaagde btw-tarief geldt alleen voor de arbeidskosten. Over de materiaalkosten, de beglazing zelf, betaal je dus wel gewoon het standaard btw-tarief van 21%. Meer hierover lees je op belastingdienst.nl

Vraag subsidie aan

Check altijd of je in aanmerking komt voor een subsidie! Zo krijg je een deel van je investering weer terug, wat de terugverdientijd nog korter maakt. Je komt alleen in aanmerking voor een subsidie of vergoeding als je isolatieglas laat plaatsen. Ook moet je minimaal 10 m² aan glas laten vervangen en kiezen voor een glassoort met een minimale U-waarde van 1,2.

Kies voor betaalbaar glas

Door zelf rekening te houden met de materiaalkosten, houd je de kosten laag. Kies voor een betaalbare glassoort en houd de prijzen zo laag mogelijk. Let op: het is belangrijk om niet alleen naar de prijs per vierkante meter te kijken, maar ook naar de isolatiewaarde en de besparing die je hiermee doet. Zo weet je zeker dat je op de lange termijn ook het goedkoopst uit bent.


Glaszetter Bergen op Zoom

Glaszetter in Bergen op Zoom nodig? Vraag gratis een offerte aan

Er zijn verschillende redenen om een glaszetter in Bergen op Zoom in te schakelen. Allereerst omdat je dan verzekerd bent dat je beglazing correct geïnstalleerd is. Maar ook omdat dit veel tijd en energie bespaart en omdat je garantie krijgt op glas en montage! Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd, van een glazenzetter bij jou in de buurt. Kijk naar het aanbod, de prijs en de garantievoorwaarden zodat je verzekerd bent van het beste aanbod. Je offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen